Dragons de la Mort

Dragons de la Mort m pl HIST Grup paramilitar creat a Mallorca durant l’agost de 1936 per Arconovaldo Bonaccorsi (1898-1962), militant feixista italià també anomenat “Comte Rossi”.

Fou destinat a primera línia del front de Manacor durant l’intent de desembarcament d’Alberto Bayo a Mallorca. En fracassar aquest, el setembre, el grup fou l’encarregat, juntament amb la Falange, de la repressió als pobles de l’interior de l’illa.

El 20 de setembre els Dragons arribaren a Eivissa en el vaixell Ciudad de Palma, iniciant un breu però destacat paper en la primera repressió dels nacionals. Rossi va voler augmentar la seua llegenda afirmant que la recuperació de les Pitiüses s’havia produït després de durs combats amb els republicans, la qual cosa era falsa, perquè la majoria d’ells ja havia abandonat l’illa.

La presència del Comte Rossi i dels Dragons de la Mort és una de les proves més evidents de la participació italiana a la Guerra Civil a les Balears, que fou definitiva en el fracàs de l’expedició de Bayo i en el triomf de l’Alzamiento. [APG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments