Duvigneaud, Jacques

Duvigneaud, Jacques (Marchienne-au-Pont, Bèlgica 1920) BOT Botànic que va ser col·laborador de la Universitat de Lieja entre 1977 i 1981, president de la Societat Reial de Botànica de Bèlgica entre 1977 i 1978 i vicepresident dels Naturalistes Belgues entre 1978 i 1981.

El 1974 va publicar el que es pot considerar el primer catàleg de la flora de les illes Balears, el Catalogue provisoir de la flore des Baléares. Aquest catàleg és el resultat d’una compilació de les principals publicacions florístiques consagrades a l’arxipèlag balear així com de les dades obtengudes de l’important herbari constituït en el decurs de nombroses recol·leccions botàniques fetes per l’autor a les illes Balears. Aquest herbari està dipositat al Departament de Botànica de la Universitat de Lieja. L’any 1979 va publicar una segona edició d’aquest catàleg, revisada i actualitzada amb les aportacions de diverses investigacions botàniques.

A més d’aquestes dues edicions del Catalogue, ha publicat les següents obres relacionades amb les illes Balears: Majorque. Aperçu géografique et botanique (1967), La végétation des Baléares (1968), Ecologie de Naufraga balearica. Constance et Cannon (Umbelliferae) (1970).

Una important aportació d’aquest botànic a les ciències naturals ha estat el descobriment, l’any 1962, a la cala de Sant Vicenç de Mallorca d’una planta endèmica, la Naufraga balearica. [GPA]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments