Escola de Turisme

Escola de Turisme ENSENY Va ser creada pels germans Enric i Ernest Ramon Fajarnés l’any 1965. Ambdós germans es dedicaven professionalment a activitats directament relacionades amb el sector turístic i a més a l’ensenyament en una acadèmia privada de la seua propietat.

En regularitzar-se l’ensenyament i la titulació per exercir càrrecs de responsabilitat a l’empresa turística, decidiren ampliar les ensenyances que impartien a la preparació dels tècnics de turisme, i que així hi hagués la possibilitat que els eivissencs poguessin accedir a la direcció d’empreses turístiques. A l’escola es varen impartir també cursos intensius per a aquelles persones que reunissin els requisits legals d’experiència professional a fi que, amb un sol examen, sense haver de cursar estudis reglats, fossin habilitats per a la direcció d’empreses turístiques.

En exigir-se a les escoles de turisme una sèrie d’instal·lacions que no varen poder afrontar econòmicament, arribaren a un acord amb l’Institut General Lul·lià, que va assumir la titularitat de l’escola, mantenint-la baix la direcció dels germans Ramon Fajarnés, que deixaren d’impartir les classes a la seua acadèmia privada i es contractaren les aules pertinents al Col·legi de la Consolació i posteriorment al Col·legi de Sant Vicent de Paül.

El curs 81-82 l’Escola es va ubicar a l’Institut de Formació Professional Isidor Macabich —fruit de les gestions de Cosme Vidal Juan, President del Consell Insular—, on va romandre fins a la construcció, per part del Consell, de l’edifici polivalent de Cas Serres, quan el Consell Insular va assumir la titularitat de l’Escola, que aconseguí no només la seua màxima oficialitat, sinó també la seguretat de la seua supervivència econòmica.

Una altra passa decisiva per a la seua continuïtat va ser la seua adscripció a la Universitat de les Illes Balears. [EnRF/ErRF]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments