Farriol Vidal, Josep

Farriol Vidal, Josep (Barcelona 1955) ART Artista, dibuixant i guionista.

Autor del corrent de còmic underground i impulsor amb el seu germà Miquel Farriol de còmics alternatius els anys setanta i vuitanta, d’entre els quals destaquen El Rrollo Enmascarado (1973), Catalina (1974), Pauperrimux (1974), Purita (1975) i Nasti de Plasti (1976).

Amb el pseudònim Pepichek, també va publicar els seus dibuixos a la revista El Víbora i a Graficolorandia.

A partir del 1978 resideix de forma esporàdica a Eivissa, on ha participat, al costat d’altres autors com Nazario, Montesol, Max, Mariscal i Farry, en la confecció de Nasti de Plasti, del qual és autor de la portada. També a Eivissa, va participar el 1986 en l’exposició col·lectiva titulada Secuencias feta amb motiu del cinquantè aniversari de la mort de Federico García Lorca a la Sala de Cultura de Sa Nostra, que també va presentar les instal·lacions dels artistes Pedro Asensio, Manuel Bouzo, Toni Cardona, Miquel Farriol i Luis Romero.

Josep M. Bassols va filmar un vídeo d’aquestes accions que es va emetre al programa Metropolis (TVE 2). En començar el s XXI forma part de l’equip de dissenyadors del taller de Xavier Mariscal.

El seu nom figura al Catàleg de l’Exposició General d’Autors Espanyols del V Saló del còmic i de la Il·lustració de Barcelona de 1985, al catàleg Tebeos: 100 años de Historia, de la Diputació de Cuenca del 1991, i al Diccionario de uso de la Historieta Española (1873-1996) del 1997. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments