Kuhbier, Heinrich

Kuhbier, Heinrich (Alemanya 1934) BOT Botànic. Col·laborador científic de l’Übersee-Museum de Bremen en el camp de les plantes superiors.

Juntament amb altres científics, va fer exploracions botàniques a les Pitiüses des de l’any 1969 fins a l’any 1976, així com també els anys 1980 i 1984. Com a resultat dels seus treballs, es poden esmentar les següents publicacions referents a les Pitiüses:

L’article escrit juntament amb G. Finschow i Guerau de Arellano, “Contribución al estudio de la flora de las Pitiusas”, revista Eivissa (1972); “Lotus halophilus Boiss-Spruner, nuevo para España” (Lagascalia, Sevilla 1976), on descriu la troballa a tres indrets de Formentera d’aquest tàxon botànic, nou arreu de tot l’Estat espanyol; altra vegada juntament amb Finschow publicà “Notas sobre la flora de las Pitiusas (Baleares)” (Lagascalia, Sevilla 1977), on se citen per primera vegada a les Pitiüses l’espècie Convolvulus valentinus Cav. subsp. suffruticosus (Desf.) Pau & Font i Quer, trobada a l’illot de s’Espartar, i l’espècie Convolvulus lineatus L., trobada a la Mola de Formentera; “Beiträge zur flora der Pityusen” (Veröff. Übersee-Museum Bremen, 1978): “Euphorbia margalidiana, eine neue wolfsmilchart von der Pityusen” (Veröff. Übersee-Museum Bremen, 1978), treball que constitueix la seua aportació científica més important a les Pitiüses, ja que es descriu la troballa d’una nova espècie de lletrera, desconeguda aleshores a tot el món, a ses Margalides i que representa un dels endemismes actualment més importants d’Eivissa, molt notori per les reduïdes dimensions del seu hàbitat natural. Sobre el mateix tema va escriure l’article “Euphorbia margalidiana, nova espècie per a les Pitiüses”, revista Eivissa (1982).

El llibre Biogeography and ecology of the Pityusic Islands (La Haia 1984), de 720 pàgines, editat per H. Kuhbier, J. A. Alcover, C. Guerau d’Arellano i Tur, i en el qual varen participar 35 autors, tracta els aspectes geogràfics, geològics, botànics, zoològics, antropològics, arqueològics i arquitectònics de les Pitiüses. Kuhbier hi va redactar la introducció, així com també, juntament amb C. Guerau i N. Torres, el capítol “Botanic bibliography of the Pityusic Islands”. [GPA]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments