Lodewijks, Johan

Lodewijks, Johan (Amsterdam 1944 - 2018) ART Dibuixant conegut amb el pseudònim de John Lodi.

A partir dels anys seixanta estudià ceràmica a Vallauris (França), on també es dedicà a la pintura de paisatges i exposà amb el grup d’artistes de Vallauris. També va estudiar il·lustració gràfica a l’Acadèmia d’Art d’Amsterdam i a l’Acadèmia d’Art d’Anvers (Bèlgica). Al mateix temps inicià una formació autodidacta molt influenciat pels dibuixants de l’Escola Belga d’Hergé, Morris i Franquim (Spirou) i també d’Hugo Prat (Corto Maltese).

Com a músic formà part dels grups de música holandesa CCC Inc, Houseband, Slumberland band i Runbonen, en els quals tocà la bateria. És com a membre del grup Runbonen, de música reggae, que els anys 1976-77 fou contractat per la “Ibiza Sound Productions”, motiu pel qual arribà per primera vegada a Eivissa, on s’instal·là definitivament des d’aleshores.

Ja el 1977 començà a editar les seues populars postals amb imatges còmiques de paisatges i entorns de les illes Bahames i, a partir del 1979, començà la seua producció de postals i pòsters amb escenes d’Eivissa, les quals va distribuir arreu del territori espanyol i a Florida, Washington, França, Bahames, Jamaica, Haití, Illes Verges, Itàlia i Portugal, entre altres llocs. D’aquestos indrets també s’encarregà de fer sèries de postals amb escenes locals, habitualment d’entorns turístics de platja.

De 1992 al 1999 va portar un negoci propi, amb sala d’exposicions i botiga, situat al carrer de la Mare de Déu, número 47, anomenat “Ibizniz”, on habitualment eren exposats els seus darrers dibuixos i pintures a l’oli i l’acrílic. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments