Lorenzo Bofill, Ferran

Lorenzo Bofill, Ferran (Eivissa 1943) ART Pintor. Va estudiar a l’Escola d’Arts i Oficis d’Eivissa i ben aviat va començar a pintar de manera autodidacta. El 1957 obtengué el I Premi de Pintura Juvenil a Palma.

A partir de 1968, quan va presentar la seua primera exposició individual, fins a 1984, va exposar de forma regular a la Sala d’Exposicions de la Caixa de Pensions d’Eivissa. També ha participat en diverses exposicions col·lectives, com a la Galeria Xaloc de Palma (1980), o l’exposició “250 Aniversario de Goya” a la Galeria Alhadros d’Eivissa (1996). Una de les seues obres va ser seleccionada per l’Ajuntament d’Eivissa per al cartell de les Festes Patronals de 1983.

El 1999 la seua obra Setmana Santa fou seleccionada per CollArt Ibérica per representar Espanya, juntament amb les obres de quatre artistes espanyols més, en una exposició internacional de commemoració de la fi del mil·lenni, amb participació de quaranta-nou països, que va ser presentada a les Mall Galeries de Londres i, de manera itinerant, a Brussel·les, Estocolm i Nova York.

El seu estil és d’un naturalisme figuratiu en la línia impressionista, expressió d’un costumisme nostàlgic amb els motius d’Eivissa sempre presents, que evoluciona cap a una personal captació del color, present en forma de taques i difuminats que generen atmosferes. Els seus temes —paisatges, platges, entorns urbans i escenes quotidianes— capten escenes diürnes i nocturnes, en les quals el color se sotmet a l’espectre de la llum.

Les seues sèries de tintes, olis, esmalts i pastels segueixen el mestratge d’Antoni Marí Ribas “Portmany”, actualitzant els seus temes i afegint la lluminositat i el difuminat del color.

El 1996 va inaugurar la Galeria Altamira, situada a l’avinguda d’Espanya número 29, que romangué oberta fins a 2001, quan es reconvertí en una sala cultural on ha exposat de forma permanent la seua obra. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments