Matamoros de Villa, Consuelo

Matamoros de Villa, Consuelo (Reus, Tarragona 1962) Llicenciada en geografia i història, secció història, especialitat d’arqueologia per la Universitat de València. Va completar la seua formació professional amb cursos a l’exterior en la Universitat degli studi di Cagliari (juliol 1989) i el Centre d’Etudes Pheniciennes Puniques et des Antiquites Libyques a Tunísia l’any 1991 i va realitzar els cursos de doctorat a la Universitat Autònoma de València entre els anys 1987-1988. L’any 2004 treballava en la seua tesi doctoral sobre la producció ceràmica i el comerç a l’Eivissa púnica tardana.

Va centrar la seua labor professional a València, amb diversos contractes amb l’Ajuntament de València, les Corts Valencianes, com a tècnica per a la realització d’excavacions i altres treballs arqueològics. Va dirigir diverses excavacions urbanes a València entre els anys 1991 i 2000.

A Eivissa ha participat en diverses campanyes d’excavació els anys 1986, 1987 i 1988 al jaciment púnic de can Corda (Sant Josep) sota la direcció de Carlos Gómez Bellard ; a les dues últimes campanyes va estar com a directora d’un sector del jaciment. També va realitzar treballs de catalogació, inventari i dibuix dels materials procedents de la intervenció a l’avinguda d’Espanya núm. 3 a Eivissa, realitzada el novembre de l’any 1981.

Ha participat en congressos i seminaris i, a més, és autora de diversos articles d’arqueologia, alguns d’ells relacionats amb Eivissa, com són: “Introducción a la arquitectura púnica de Ibiza”, amb Enric Díes Cusí (1987), “Las piezas púnicas procedentes de la colección Lafuente”, amb M. Orfila (1989), “Las monedas procedentes de una alfarería púnica de Ibiza” (1989), “La arquitectura púnica de Ibiza, un avance preliminar”, en col·laboració amb E. Díes (1989).

L’any 2004 era funcionària interina, tècnica arqueòloga de la Direcció General de Patrimoni Cultural Valencià de la Conselleria de Cultura, Educació i Esports. [AMO]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments