Moreno Galera, Juan Francisco

Moreno Galera, Juan Francisco (Huércal-Overa, Almeria 1968) ART Il·lustrador de còmic, va estudiar disseny gràfic a l’Escola Oficial d’Arts i Oficis de Barcelona de la Llotja.

Resideix a Formentera des de l’any 1969. Ha estat membre fundador del Col·lectiu ADN de Formentera i col·laborador habitual des de 1985 de fanzines de còmic editats a l’illa, com ADN Cosmos Factory . La seua trajectòria professional al món del còmic l’ha portat a col·laborar al magazine Vivir en Barcelona (1991), i de 1991 a 1994 les seues historietes han estat publicades per edicions La Cúpula a la revista El Víbora; amb la mateixa editorial ha publicat també dos àlbums: Venganza (de la col·lecció X) i Resaca. Ha treballat així mateix a diferents publicacions periòdiques de l’Editorial Makoki.

El 1995 publicà les seues il·lustracions i historietes gràfiques a la multinacional japonesa Kodansha i va fer diverses col·laboracions gràfiques per al Grupo Z de Barcelona. El 1997 realitzà personatges per a la multinacional nord-americana DC Comic. Aquestes activitats les compaginava amb la seua tasca docent com a professor de l’Acadèmia de Còmic Joso de Barcelona entre 1995 i 1997.

Les seues il·lustracions han estat presents a l’exposició col·lectiva “Còmic i il·lustració a Formentera. 10 Anys del Col·lectiu ADN (1985-1995)”, presentada a Formentera i a Eivissa el 1996, i també a l’exposició col·lectiva “Art amb la Natura”, organitzada pel GOB-Formentera a la Sala de Cultura de “Sa Nostra” de Formentera. El 1998 presentà les seues obres, al costat del dibuixant i guionista Georges Bess, a l’exposició “Còmic & Il·lustració” celebrada a la Fonda Pepe de Sant Ferran de ses Roques i també participà a l’exposició col·lectiva “Wanted”.

El 1999 presentà la seua primera exposició individual a la Sala de Cultura de Sa Nostra de Formentera sota el títol “J. Moreno. Dibuix i pintura”; l’any 2000 presentà també les seues pintures i dibuixos amb el títol “Turistes accidentals” a les sales d’exposicions de Sa Nostra de Ciutadella i de Maó. L’any 2000 fou un dels autors dels dissenys dels cartells de les rebaixes d’estiu per a la Conselleria d’Educació i Cultura del Govern de les Illes Balears.

L’any 2002 va fer la il·lustració de l’àlbum de còmic Història de les Illes Pitiüses. Coneguem el Consell, encàrrec de la Conselleria de Cultura del Consell d’Eivissa i Formentera. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments