Ribas Prats, Vicent

Ribas Prats, Vicent —Trull— (Barcelona 1928 — Eivissa 2012) SOC

Empleat de banca, viatger i fotògraf. Passà la infància a Sant Quirze de Mediona (Barcelona), lloc al qual havien emigrat els seus pares, procedents de l'Eivissa rural.

L'any 1944, als 16 anys, ingressà al Banc Hispanoamericà, entitat en què va desenvolupar tota la carrera professional. Decidit a retornar al lloc dels orígens familiars, acceptà el trasllat a l'oficina principal del banc a Eivissa, de la qual fou nomenat director, càrrec que ocupà fins a la seua jubilació (1987).

Jove inquiet i dinàmic, s'aficionà ben aviat a l'excursionisme i fou membre actiu de l'Agrupació Excursionista de Catalunya. D'aquells temps, igualment, data l'interès actiu per la fotografia. Els primers anys del s XXI segueix conreant ambdues afeccions.

A la seua jubilació, als 58 anys, decidí donar la volta al món, amb sortida i arribada a Barcelona. El dia 27 d'octubre de 1987 inicià una llarga excursió, que finalitzà l'11 de desembre del mateix any.

La passió de Vicent “Trull” per l'excursionisme l'ha portat a visitar, fins al 2005, 97 països dels cinc continents, tot i el risc i les incerteses de molts dels seus viatges. Producte d'aquesta dèria ha estat l'immens material fotogràfic obtengut, fons documental que exposa anualment a Sant Agustí des Vedrà —lloc on resideix— o a Sant Josep de sa Talaia.

No debades ha estat nomenat per la premsa local cronista gràfic oficial de Sant Josep i el món que l'envolta. Ha organitzat una trentena d'exposicions.

La seua fotografia és sempre artesanal, sense pretensions professionals ni pecuniàries, però no està exempta de qualitat i rigor artístic.

És membre activíssim de l'Institut d'Estudis Eivissencs (IEE), entitat de la qual és documentalista i arxiver d'imatges.

Col·labora assíduament amb la revista Eivissa, El Pitiús i altres publicacions.

L'any 1995 la Comissió Executiva de l'IEE l'homenatjà, coincidint amb la presentació del núm. 27 de la revista Eivissa.

De bonhomia i generositat proverbials, ha estat membre de l'Skal Club i president de l'Associació de Majors i Majores de Sant Agustí des Vedrà (1999-2005). [MSP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments