Riera Planells, Jaume Riereta

Riera Planells, Jaume –Riereta– (Eivissa ? — 1918) SOC Agrimensor, mestre d'obres i mestre d'aixa.

Casat amb Catalina Ferrer Company i pare de quatre fills. Va estudiar agrimensura i construcció d'obres a Barcelona i col·laborà amb el català Pié en el projecte i l'edificació del Poble Nou d'Eivissa.

Era propietari de s'hort des Corredor (es Campet, el 2008 carrer del comte del Rosselló), on hi havia instal·lat un molí de moldre carrasca, i copropietari dels terrenys de s'Abeurador, juntament amb Críspul Gotarredona Roig “Crispulet”.

Treballà a la drassana de Vila (“s'Astillero”) com a mestre d'aixa.

L'any 1908 exercí el càrrec de sobreestant d'obres públiques al despatx del carrer d'Eugeni Molina —confluència del que el 2008 és el carrer d'Aragó amb l'avinguda d'Ignasi Wallis.

Va tenir destacada participació en la vida política insular i fou president del Casino de la Unió Republicana. Va mantenir correspondència amb Nicolás Salmerón (1903) i Vicente Blasco Ibáñez, qui visità Eivissa l'any 1908.

Va ser col·laborador del diari El Resumen (2a època, 1911).

Pel que fa a la participació ciutadana, fou organitzador del batalló infantil (1904, format per nens de 9 a 14 anys, amb instrucció militar) i secretari de la Junta Directiva General promotora del monument al general Vara de Rey. [MSP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments