Serra Ferrer, Vicent –Blai–

Serra Ferrer, Vicent –Blai– (Formentera 1953 — 2020) SOC Professor, llicenciat el 1978 en geografia i història per la Universitat de Barcelona. Fou professor dels cursos de l’INBAD a Formentera així com de l’extensió en aquesta illa de l’Institut de Santa Maria d’Eivissa. Fou secretari i vicedirector de l’Institut Marc Ferrer el 1991 i encarregat de la implementació de la LOGSE al centre.

El juliol de 1977 fou un dels fundadors i president de l’Obra Cultural Balear a Formentera. El 1981 participà també en la fundació de l’Associació de Veïns de Porto-salè i de l’associació Amics de Formentera. Entre 1983 i 1986 dirigí el Patronat Municipal de Cultura. El 1987 formà part de la Coordinadora d’Entitats Cíviques, plataforma creada per oposar-se al projecte urbanístic de punta Pedrera.

Col·laborà a l’obra col·lectiva Història i antropologia a la memòria d’Àngel Palerm (1984) amb l’article “Àngel Palerm, articulista anarquista” i a l’obra editada pel GOB de Formentera Estany des Peix (1987). Va estar col·laborador dels primers volums de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera.

El 2018 se li concedí el Premi Sant Jaume en reconeixement de la seua trajectòria en l'àmbit educatiu, social i de promoció de la cultura. [APG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments