Serrat i Teresa, Joan Manuel

Serrat i Teresa, Joan Manuel (Barcelona 1943) SOC Músic.

De molt jove, els anys cinquanta del segle passat, passà alguns estius a Eivissa, realitzant acampades amb la seua família a les platges de Sant Antoni de Portmany.

El 1962 ingressà als Setze Jutges, col·lectiu de referència del moviment de la Nova Cançó catalana. El 1965 edità el seu primer disc, Ara que tinc vint anys, i debutà en públic a Barcelona. El 1968 fou seleccionat per representar Espanya al Festival d’Eurovisió, encara que finalment no hi actuà sembla que per la seua voluntat de cantar-hi en català. El 1971 publicà el disc Mediterráneo.

El 1975 s’exilià voluntàriament durant uns mesos a Mèxic.

Ha publicat diversos discos homenatge a poetes, com Dedicado a Antonio Machado (1969), Miguel Hernández (1972), Res no és mesquí (a Joan Salvat-Papasseit, 1977) i El Sur también existe (a Mario Benedetti, 1985).

Ha participat com a actor en tres pel·lícules: Palabras de amor (1968), La larga agonía de los peces fuera del agua (1969), bona part de la qual rodada a Eivissa, i Mi profesora particular (1972). A La larga agonía..., de Rovira Beleta, Serrat fa de Joan, pescador aficionat a cantar, que fa una ruta que parteix de la Costa Brava, passa per Londres, l’illa de Wight i acaba en una comuna hippy d’Eivissa.

Durant els anys vuitanta del s. XX va actuar diverses vegades a Eivissa i Formentera. [APG]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments