Skyros, galeria

Skyros, galeria ART Galeria d’art fundada pel pintor eivissenc Carles Guasch Guasch l’abril de 1982, amb aquest nom grec.

Situada al carrer de Josep Verdera 8, d’Eivissa, començà amb una petita sala a la qual ja l’any 1984 se n’hi afegí una altra que amplià notablement l’espai inicial i permeté la presència d’exposicions paral·leles.

Des dels seus orígens la galeria prengué com a fil conductor de les seues activitats mostrar i difondre l’àmplia diversitat d’estils artístics existents a l’illa d’Eivissa tant en l’àmbit figuratiu com en l’abstracció. Ja el 1982 començà un intercanvi d’exposicions amb la galeria d’art René Metrás de Barcelona, la qual cosa portà a Eivissa els autors Català Roca, Leopold Pomés i Xavier Miserachs, entre d’altres.

La galeria Skyros va ser la responsable de portar a terme una exposició a l’aire lliure titulada “Exposició al carrer”, ubicada al passeig de Vara de Rey amb motiu de la Setmana Cultural organitzada pel Foment de Turisme el 1983, una experiència innovadora a la ciutat d’Eivissa pel que fa a la idea de treure l’art de les sales.

Al llarg dels onze anys de la seua existència la galeria va arribar a organitzar més d’un centenar d’exposicions i es va convertir en punt de trobada i projecció dels artistes locals com Vicent Calbet, Toni Cardona, Antoni Hormigo, Kennedy, Kinoto, Pomar, Paco Riera i Adrián Rosa, i fou un destacat referent cultural de la ciutat, amb presència internacional d’artistes com García Gatica, Jacques Guerín, W. Opiela, Marjatta Sarasalo, Sol Vázquez, Antonio Olloqui, Sara Mechamkin, James Taylor, Manolo Fandos, Alfonso Costa, Guerrero Medina i Julio Bauzá.

El 1989 la galeria va ser present a la Fira Internacional de València, a la qual va portar els artistes García Gatica, Sol Vázquez, Rafel Timoner i Pérez Carrió. L’any 1992 la galeria Skyros va ser convocada per ser present a l’Exposició Universal de Sevilla, on va presentar l’obra d’Antoni Hormigo. El 1993 tancà definitivament. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments