Torres Bonet, Antoni

Torres Bonet, Antoni (Eivissa, 1935 — 2011) ART Alumne de l’Escola d’Arts i Oficis Artístics d’Eivissa. Fou el primer eivissenc campió del Concurs Nacional de Formació Professional Obrera, que va guanyar els anys 1952, 1953 i 1954, en l’especialitat de forja artística, i també el Primer Premi de Forja Artística del Concurs Internacional de Formació Professional Obrera de l’any 1955, els quals li foren atorgats a Madrid per l’aleshores cap de l’Estat, Francisco Franco.

De 1958 a 1963, es va establir a Suïssa, on va treballar de forma permanent a Zuric en el taller de forja artística de l’empresa A. Burri, excepte un parèntesi l’any 1960, quan es va embarcar com a mariner i tècnic de màquines en el transatlàntic Saarland, de la companyia marítima Hamburg-Amerika Linie, amb el qual va fer la travessia d’Hamburg cap als principals ports de la costa O del continent nord-americà, on va residir a Los Angeles.

Mai no va perdre el contacte amb Eivissa; hi tornà el 1963 i treballà al taller de forja del mestre Elies Juan Basilio “Campanitx”.

La seua obra va ser present en l’exposició antològica del 75è aniversari de l’Escola d’Arts d’Eivissa, de 2010. [STP]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments