Uberquoi, Marie-Claire

Uberquoi, Marie-Claire SOC Periodista i crítica d’art nascuda a França.

Es va llicenciar en filologia i literatura espanyola i iberoamericana per la Universitat de Nancy. Posteriorment va realitzar un màster sobre art espanyol dirigida per Paul Guinard, a la Sorbona (París IV).

Entre el 1976 i el 1979 va exercir les funcions de directora artística del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa. Fou també responsable del programa d’exposicions Toulouse-Lautrec (Fundació Caixa Barcelona, 1985), “Art contre/Against Apartheid” (Palau Robert, 1985), “Cent anys amb Sherlock Holmes” (en col·laboració amb Rai Ferrer, Fundació “la Caixa”, 1987) i “Folon” (Fundació Caixa Catalunya, la Pedrera, 1993).

Com a periodista, ha treballat per a diversos diaris i mitjans de comunicació, entre els quals destaquen els seus articles a la secció de cultura del diari El Mundo, per a la qual escriu des de l’any 1992, i és col·laboradora habitual de Descubrir el arte i El Cultural. També ha col·laborat amb el diari Avui, Diario 16, Diari de Barcelona i Art Press, entre altres, i a les editorials Labor i Planeta-Larousse.

Entre 2004 i 2008 fou la directora d’Es Baluard, Museu d’Art Modern i Contemporani de Palma. [SGC]


Descàrregues

 Descarregar veu en format pdf

Col·laboradors


Bústia de suggeriments

L'Enciclopèdia d'Eivissa i Formentera en línia creix cada dia gràcies a la participació de gent com tu. Pots col·laborar-hi suggerint millores en la redacció d'alguna veu, afegint-hi fotografies o enviant-nos el teu comentari. Segueix el següent enllaç per deixar-nos la teua aportació: Bústia de suggeriments